Ürettiği yerli teknoloji makinelerle Türkiye’yi dünyanın 44 farklı ülkesinde temsil eden Polat Makina, “Çevik Dönüşüm” temasıyla gerçekleştirdiği yıllık strateji toplantısında Türkiye’den ve yurt dışından çalışanlarıyla bir araya geldi. Şirket yöneticileri, toplantıda şirketin 2024 yılı hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için “Çevik Dönüşüm” ekseninde inşa edilen yeni kurumsal vizyon ve stratejileri ile bu yolda atılan yeni adımları paylaştı.
Temelleri 1978 yılında Aydın’da atılan ve bugün 44 ülkede 13 grup şirketi, 19 bayi ve distribütörlükle faaliyetlerini sürdüren Polat Makina, 16-17 Şubat tarihlerinde Kuşadası’nda “Çevik Dönüşüm” temalı yıllık strateji toplantısında 2024 yılında başarılarını daha ileri taşımak için yeni kurumsal vizyonunu ve stratejilerini çalışanlarıyla paylaştı. Polat Makina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Polat’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği etkinlikte, Polat Makina Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Polat, Polat Makina Genel Müdürü Mutlu Şahan ve farklı iş birimlerinden yöneticiler şirketin yeni dönem hedefleri ve bu kapsamda gerçekleştirilen yeniliklerle ilgili bilgiler paylaştılar. Polat Makina hayata geçirdiği dijital ve operasyonel dönüşüm projeleri ile 2024 yılında çok daha verimli ve rekabetçi konuma yükselmeyi ve müşteri memnuniyetini daha da yukarı taşımayı hedefliyor.
Polat Makina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Polat, İstanbul ve Aydın ofislerinin yanı sıra İtalya, Yunanistan ve Fas’taki ofisleri ile bugün dünya çapında bir marka olan Polat Makina’nın kaliteli iş gücü ve teknolojik altyapısı ile evrensel kalite ve standartlarda ürün ve hizmet sunmayı amaçladığını vurguladı. Polat, “1978 yılında sadece 4,5 m2‘lik bir atölyede başladığımız yolculuğumuzda sizin gibi genç ve değerli yeteneklerle birlikte azimle çalışarak 45 yıl gibi kısa sayılabilecek bir sürede bu noktaya gelmek bize büyük gurur veriyor. Polat Makina ekibi olarak attığımız yeni adımlarla 2024 yılına da tam anlamıyla hazır ve motive olmuş bir şekilde başlıyoruz. Her gün daha da zorlaşan yoğun rekabet ortamında piyasada başarılı olabilmenin ve hedeflerimize ulaşabilmenin yolu kuşkusuz çeviklikten geçiyor. Şirketimizin yeni vizyonu ‘Çevik Dönüşüm’, hızı her iş kolunda başarının ve büyümenin öncelikli şartı olarak gören yeni felsefemizi yansıtıyor. Bu yeni rekabet ortamında ancak ve ancak çevik hareket ederek, yeniliklere karşı açık ve dinamik olarak, en zorlu koşullarda dahi piyasadaki koşullara ve değişimlere esneklikle uyum sağlayarak, stratejilerimizi sürekli gözden geçirerek gerektiği noktada hızla onları değiştirerek başarılı olabiliriz. Bunu sağlamanın yolu da en başta güçlü ve uyumlu bir ekip çalışmasından geçiyor. Bu yıl için belirlediğimiz hedeflerimize ilerlerken siz değerli mesai arkadaşlarımızın desteği en büyük yardımcımız olacak. 2024 yılında yeni vizyonumuz ve ilkelerimiz doğrultusunda omuz omuza çalışarak büyük hedeflerimize çok yakın zamanda varacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.
Polat Makina Genel Müdürü Mutlu Şahan da “2024 yılı başında taşındığımız yeni fabrikamız bizim için sadece yeni bir bina değil. Bu bina aynı zamanda Polat Makina’nın yeni çağa ayak uyduran yeni vizyon ve felsefesini temsil ediyor. Bu vizyon doğrultusunda günümüzde daha rekabetçi olabilmek için olmazsa olmaz dijital dönüşüm alanındaki çalışmalarımızı hızlandırdık. Üretim süreçlerine izlenebilirlik ve yönetilebilirlik kazandırarak verimliliği artıran Üretim Yürütme Sistemi (Manufacturing Execution System – MES), yeni fabrikamızda gerçek zamanlı verileri elde etmek için kullandığımız Kokpit adlı odamız ve Kokpit’te andon sistemlerle fabrikamızı anlık olarak takip etmemize ve fabrikanın tüm işleyişini izleyebilmemize olanak tanıyan Dijital İkiz Projesi ile bu yolda önemli adımlar atıyoruz. Operasyonel dönüşüm projesinin önemli bir ayağı olan helezon hattında da, helezonun gezmiş olduğu mesafeyi 2,5 km’den 250m’ye düşürmekle beraber çeşitli iyileştirmelerle üretim süresini 66 günden 6 güne indirebileceğiz” diye konuştu.
Polat Makina olarak yeni dönemde daha çevik bir şirket olabilmek için iş birimleri arasındaki iletişimi de daha da güçlendireceklerini belirten Şahan, sözlerini “Operasyonel dönüşümün mihenk taşlarından biri olan Polat Akademi ile şirketin personel kalitesini ve verimliliğini artıracağız. Müşterilerimizin satış sonrası hizmetlerde memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için de onlara bugüne kadar SSH adıyla hizmet veren satış sonrası servis ekibimizi de Polat Technic adı altında yeniden yapılandırıp daha çevik servis süreçleri ile güçlendiriyoruz” diye tamamladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
09 Eylül 2024SPOR
09 Eylül 2024GÜNDEM
09 Eylül 2024SPOR
09 Eylül 2024SPOR
09 Eylül 2024GÜNDEM
09 Eylül 2024GÜNDEM
09 Eylül 2024